به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایرنا، مراسم تشییع و خاکسپاری زندهیاد محمدعلی کشاورز به عنوان یکی از تأثیرگذارترین بازیگران سینما، تئاتر و تلویزیون ایران صبح امروز (سهشنبه ۲۷ خرداد) طبق اعلام قبلی از ساعت ۹ صبح با حضور علاقهمندان، چهره های فرهنگی و هنری آغاز شد تا پیکر این هنرمند فقید در خانه ابدی خود واقع در قطعه هنرمندان بهشت زهرا (س) آرام بگیرد.
در این مراسم برخی مدیران فرهنگی چون سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، حسین انتظامی رئیس سازمان سینمایی و قادر آشنا مدیرکل هنرهای نمایشی عباس عظیمی رئیس مجموعه فرهنگی و هنری برج آزادی و هنرمندانی مانند اسماعیل شنگله، امین تارخ، خسرو احمدی، منوچهر شاهسواری مدیرعامل خانه سینما حضور دارند.
امین تارخ که در فیلم خاطره انگیر مادر با کشاورز همبازی بود در این مراسم گفت: بدون شک محمدعلی کشاورز از هنرمندان تکرارنشدنی در ایران است. البته شاید همه هنرمندان اینطور باشند، اما برخی هنرمندان به یک جهت خاص تکرار نمیشوند آن هم نمرهای است که در اخلاق و منش و شخصیت، مردم به آنها میدهند. من در ۳ فیلم سینمایی افتخار همکاری با کشاورز را داشتم و در دو مجموعه تلویزیونی به نظرم خیلی از استاد کشاورز آموختم. نظم، عشق به بازیگری و رفتار و برخوردهای انسانی چه روی صحنه چه پشت صحنه با همکاران خود از بارزترین خصوصیت این بازیگر بزرگ ایران بود.
محمدعلی کشاورز اوایل خرداد جاری به دلیل عارضه کلیوی و بالا رفتن سطح کراتین خون در بیمارستان بستری شد و بلافاصله مراحل درمانی خود را زیر نظر تیم پزشکی آغاز کرد. پس از آن وی به دلیل عفونت ریه در بخش مراقبتهای ویژه بستری شد. این هنرمند مطرح سینما، تئاتر و تلویزیون امروز (یکشنبه، ۲۵ خرداد) و در سن نودسالگی بعد از تحمل دورهای بیماری درگذشت. وی یکی از چند بازیگر مطرح و نسل اول تئاتر ایران و فعال در حوزه های دیگر نمایشی از جمله سینما و تلویزیون در ۲۶ فروردین ۱۳۰۹ در اصفهان متولد شد. این هنرمند که دارای نشان درجه یک فرهنگ و هنر بود، در سینما، تئاتر و تلویزیون بارها در نقشها و ژانرهای گوناگون حضور داشته است.
از آثار ماندگار کشاورز، میتوان به مجموعههای تلویزیونی داییجان ناپلئون، آتش بدون دود، هزاردستان (در نقش شعبان استخوانی)، سربداران (در نقش خواجه قشیری)، افسانه سلطان و شبان (در نقش خوابگزار اعظم)، پدرسالار و گرگها اشاره کرد. این هنرمند ایفاگر نقشهای ماندگاری در تاریخ سینما بوده است که از جمله آنها فیلمهای «خشت و آینه»، «آقای هالو»، «رگبار»، «صادق کرده»، «شطرنج باد»، «کمالالملک»، «مردی که موش شد»، «کفشهای میرزا نوروز»، «مادر»، «پول خارجی»، «دلشدگان»، «روز واقعه»، «ناصرالدین شاه اکتورسینما»، «خسوف»، «زیردرختان زیتون»، «غزال» بوده است.
نظر شما